Home ΔΙΑΤΡΟΦΗΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Μέλι

Κοινοποιήστε!

Το μέλι αποτελεί ένα φυσικό συστατικό που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως τροφή και ως φάρμακο.
Πολλές φορές αντί της ζάχαρης, προτιμάται το μέλι το οποίο έχει αρκετές φαρμακευτικές ιδιότητες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν είναι όλοι οι τύποι μελιών ίδιοι. Τα περισσότερα από τα οφέλη του σχετίζονται με δραστικές ενώσεις που συγκεντρώνονται περισσότερο σε υψηλής ποιότητας, μη επεξεργασμένο μέλι.


Μερικά από τα επιστημονικά τεκμηριωμένα οφέλη που προσφέρει το μέλι είναι τα εξής:


• Μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματικό κατασταλτικό κατά του βήχα. Έχοντας αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση πρόσφατη μελέτη εξηγεί πως το μέλι ήταν αποτελεσματικότερο στην καταστολή του νυχτερινού βήχα, λόγω της δεξτρομεθορφάνη, το δραστικό συστατικό στα περισσότερα σιρόπια βήχα.
• Αποτελεί μια ισχυρή θεραπεία για πληγές, εκδορές και εγκαύματα. Καθώς είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, αυτά αντιμετωπίζουν εγκαίρως τους εισερχόμενους παθογόνους μικροοργανισμούς μειώνοντας την φλεγμονή και περιορίζοντας τις μολύνσεις.
• Έχει την ικανότητα να βοηθήσει στην καλύτερη ποιότητα ύπνου, στην ενίσχυση της μνήμης, δρα σαν φυσικό αφροδισιακό και σαν φυσικό συστατικό μείωσης της πλάκας στα δόντια σας.


Διατροφική αξία ανά 100 γραμμάρια:
Ενέργεια: 259 θερμίδες
Πρωτεΐνες: 0,25 γραμμάρια
Υδατάνθρακες: 76,4 γραμμάρια
Σάκχαρα: 64,8 γραμμάρια

Εν κατακλείδι, αποτελεί ένα συστατικό με πολλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό όταν εντάσσεται σε μία ισορροπημένη διατροφή.

Σχετικά Άρθρα