Home ΣΥΝΤΑΓΕΣΑΛΜΥΡΑ Σολομός με σπαράγγια

Κοινοποιήστε!

Πεντανόστιμο γεύμα, έτοιμο σε λιγότερο από 30 λεπτά! Είναι πλούσιο σε ω-3 λιπαρά και φυτικές ίνες.

Θα χρειαστείς για 1 μερίδα:

* 1 φιλέτο σολομού

* 250γρ. Σπαράγγια

* 2 κ.σ. Ελαιόλαδο

* 1,5 κ.σ λεμόνι

* 1 κ.σ. Καυτερή σάλτσα χωρίς ζάχαρη

* 2 σκελίδες σκόρδο αλεσμένες

* Αλατι, πιπέρι

* Κόλιανδρο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

1️⃣Προθερμαίνεις τον φουρνο στους 220 βαθμούς και φτιάχνεις ένα αλουμινόχαρτο σε σχήμα μικρού ταψιού

2️⃣Σε ένα μπολάκι αναμειγνύεις το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το σκόρδο, το αλατι, το πιπέρι και την καυτερή σάλτσα

3️⃣Κόβεις τις άκρες από τα σπαράγγια και τα τοποθετείς στο «ταψί» που έφτιαξες

4️⃣Πλένεις καλά τον σολομό, τον στεγνωνεις και τον τοποθετείς στο «ταψί»

5️⃣Περιχύνεις τον σολομό και τα σπαράγγια με το μείγμα και τοποθετείς άλλο ένα αλουμινόχαρτο από πάνω για να τα σκεπάσεις, αφήνοντας κενό για να μην ακουμπάει το φαγητό

6️⃣Ψήνεις στους 220 βαθμούς για 10-15 λεπτά

7️⃣Σερβίρεις με φρέσκο κόλιανδρο

Καλή απόλαυση!

❗️Tip❗️ Ο σολομός είναι από τα ψάρια που είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά, τα οποία έχουν πολλά ωφέλη στην υγεια. Ωστόσο, έχει βαρέα μέταλλα και συστήνεται να μην καταναλώνεται περισσότερες από 2 φορές τον μήνα.

✔️Συνόδευσε το με κινοα, πλιγούρι ή κάστανο ρύζι για να δημιουργήσεις ένα πλήρες γεύμα.

✔️Αν δεν σου αρέσουν τα σπαράγγια αντικατέστησε τα με μπρόκολο, κολοκυθάκια ή οποιοδήποτε άλλο λαχανικό.

Διατροφική αξία ανα μερίδα:

?Θερμίδες: 375

?Υδατάνθρακες: 15 γραμμάρια

?Πρωτεΐνη: 27 γραμμάρια

?Λίπος: 24 γραμμάρια

Σχετικά Άρθρα