Η αρχή του ισορροπημένου πιάτου είναι μια τεχνική που ξεκίνησε να χρησιμοποιείται τόσο για τη ρύθμιση του βάρους όσο και για τη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη. Στην πραγματικότητα είναι ένας εύκολος τρόπος αναγνώρισης της ποσότητας της τροφής που καταναλώνουμε αλλά και την ποσότητα των θρεπτικών συστατικών.
Ένα ισορροπημένο πιάτο πρέπει να περιλαμβάνει:
- 1/2 φρέσκα φρούτα και μη αμυλούχα λαχανικά, δηλαδή μαρούλι, λάχανο, καρότα, μανιτάρια, μπρόκολο, κ.ά.
- 1/4 πρωτεϊνούχα τρόφιμα, δηλαδή κρέας, ψάρι, αυγά, όσπρια, γαλακτοκομικά, tofu.
- 1/4 αμυλούχα τρόφιμα, δηλαδή ζυμαρικά, ρύζι, δημητριακά, ψωμί, κινοα, πλιγούρι, πατάτες.
- Καλά λιπαρά, όπως ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, σπόρους.
Προτιμήστε το νερό ως το ρόφημα επιλογής σας, καθώς δεν έχει πρόσθετα σάκχαρα και θα σας ενυδατώσει.⠀
Πώς θα με βοηθήσει αυτό το πιάτο;
- Θα σας κρατήσει χορτάτο για περισσότερες ώρες.
- Θα λάβετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε.
- Θα έχετε περισσότερη ενέργεια.
- Θα σας βοηθήσει να μην τσιμπολογάτε.
- Θα σας βοηθήσει στον έλεγχο του βάρους σας.⠀
!Tip! Μην πιεστείτε! Κάντε μικρές αλλαγές και σταδιακά θα φτάσετε στο αποτέλεσμα που επιθυμείτε.