Home ΣΥΝΤΑΓΕΣΑΛΜΥΡΑ Δροσερή φακοσαλάτα

Κοινοποιήστε!

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα όπως και σε άλλες χώρες σε παρόμοιες γεωγραφικές θέσεις είναι αρκετά ζεστό. Για το λόγο αυτό οι σαλάτες είναι μια επιλογή κατάλληλη για αυτή την εποχή καθώς δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία και καταναλώνεται δροσερή. Σήμερα σας προτείνουμε μια πολύ ωραία vegetarian και θρεπτική φακοσαλάτα που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα και γρήγορα!

Τα υλικά για σαλάτα 4-5 πιάτων είναι τα εξής:

*250 γραμμάρια φακές
*1 σκελίδα σκόρδου
*3 φύλλα δάφνης
*250 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στα δυο
*3 κ.σ. Ελιές κομμένες σε ροδέλες
*1 αγγούρι κομμένο σε ροδέλες
*100 γραμμάρια κατσικίσια φέτα τριμμένη
*50 γραμμάρια ανθότυρο τριμμένο
*χυμό από μισό λεμόνι
*φύλλα βασιλικού
*λίγο αλάτι
*λίγο πιπέρι
*2-3 κ.γ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

-Βράζουμε τις φακές μαζί με το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης για 20-25′ σε αρκετό νερό αλατισμένο

-Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσουν

-Αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο πιάτο όλα τα υλικά προσθέτοντας και τις φακές
⠀⠀
Θρεπτική αξία ανά μερίδα (όπως στην εικόνα):
-Θερμίδες: 210
-Υδατάνθρακες: 16 γραμμάρια
-Πρωτεΐνες: 20 γραμμάρια
-Λίπος: 17 γραμμάρια

Tip! Εάν έχετε χαμηλό σίδηρο αφαιρέστε το τυρί και προσθέστε επιπλέον λεμόνι. Το ασβέστιο του τυριού μειώνει την απορρόφηση του σιδήρου από τις φακές, ενώ η βιταμίνη C την αυξάνει.

Σχετικά Άρθρα