Home ΣΥΝΤΑΓΕΣΑΛΜΥΡΑ Κριθαρότο θαλασσινών

Κοινοποιήστε!

Είστε έτοιμοι για κριθαροτο θαλασσινών; Είναι ένα αγαπημένο πλήρες γευμα, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 7 μεγάλες μερίδες:
– 1 μεγάλο κρεμμύδι
– 1 πράσο
– 2 καρότα
– 1 πιπεριά κόκκινη κέρατο
– 2-3 σκελίδες σκόρδο
– 500γρ. Γαρίδες
– 500γρ. Θραψαλο
– 1 γεμάτη κουτάλια του γλυκού πελτέ
– 500γρ. ντομάτα στον τρίφτη
– 1 ποτηράκι κρασί (εμείς βάλαμε μισό μισό λευκό και κόκκινο)
– 1 κύβος knorr λαχανικών με μειωμένο αλατι
– 500γρ. κριθαράκι ολικής αλέσεως
– 100γρ. Τριμμένη παρμεζάνα
– Πάπρικα γλυκιά, αλατι, πιπέρι, μπαχάρι, μπουκοβο, 1 αστεροειδής γλυκάνισος, βασιλικός

Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε τα θαλασσινά μέχρι να πάρουν χρωμα και τα αφαιρούμε.
2. Στην ίδια Κατσούλα τσιγαριζουμε όλα τα λαχανικά με τον πελτέ και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.
3. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ντομάτα και νερό ώστε να ξεκινήσει να βράζει.
4. Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και τον κύβο και βράζουμε καλά το κριθαράκι.
5. Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε τα θαλασσινά.
6. Όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα και το βασιλικό.
7. Σερβίρετε κι απολαμβάνετε!

Διατροφική αξία ενός πιάτου:
Θερμίδες: 416
Υδατάνθρακας: 37,1 γραμμάρια
Πρωτεΐνη: 67 γραμμάρια
Λίπος: 25,5 γραμμάρια

Tip! Τα θαλασσινά είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, ενώ είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα.

Σχετικά Άρθρα