Home ΣΥΝΤΑΓΕΣΓΛΥΚΑ Αποξηραμένα μήλα

Κοινοποιήστε!

Συχνά ακούω από τους διαιτώμενούς μου την ερώτηση «Μπορώ να φάω αποξηραμένα φρούτα;» και πάντα απαντάω «φυσικά, αλλά προτίμησε να μην έχουν ζάχαρη». Πολλές φορές ωστόσο, οι συσκευασίες δεν αναγράφουν εάν περιέχεται ζάχαρη. Για αυτό το λόγο σήμερα θα δείτε έναν πολύ ωραίο και απλό τρόπο να φτιάχνετε τα δικά σας αποξηραμένα φρούτα!

Και τι πιο ωραίο από μήλο με κανέλα; Εννοείται πως μπορείτε να αποξηράνετε ό,τι φρούτο σας αρέσει.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος που έχετε κόψει τα μήλα.

Υλικά:

  • Μήλα
  • Σκόνη κανέλας

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές λωρίδες, τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με κανέλα.
  2. Βάζουμε τα ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 150- 160 βαθμούς. Όταν αρχίσουν να ξεραίνονται και οι άκρες γυρίσουν προς τα μέσα, τα γυρνάμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  3. Όταν δείτε πως έχουν ξεραθεί τελείως είναι έτοιμα.

Tip! Μπορείτε να τα φάτε σκέτα ή να τα εντάξετέ σε πλήρη γεύματα.

Σχετικά Άρθρα