Home ΣΥΝΤΑΓΕΣΓΛΥΚΑ Muffins μούρων

Κοινοποιήστε!

Αυτά τα καταπληκτικά muffins είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά και αντιοξειδωτικά, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε αλεύρι βρόμης, φρούτα και σπόρους. Είναι ιδανικά για να καταναλωθούν ως σνακ μαζί με τον καφέ ή το τσάι, ελαφρύ προαγωνιστκό γεύμα αλλά και για τις ώρες λιγούρας!

Υλικά για 10 muffins

  • 260 γρ. αλεύρι βρόμης
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 50 γρ. σπόρους σε αναλογία που σας αρέσει (ηλιόσπορο, λιναρόσπορο, κολοκυθόσπορο, chia seeds)
  • 125 ml γάλα με 2% λιπαρά (ή όποιο γάλα επιλέγετε)
  • 1 κ.σ. λεμόνι
  • 1 αυγό
  • 1 βανιλίνη
  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 160 γρ. μέλι
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. μύρτιλα & σμέουρα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα στερεά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, την βανιλίνη και τους σπόρους.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με σύρμα τα υγρά υλικά, δηλαδή το γάλα, το λεμόνι, το αυγό και το μέλι.
  • Σε ένα πιατάκι πολτοποιείτε την μπανάνα με ένα πιρούνι και την προσθέτετε στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύετε καλά.
  • Στην συνέχεια μεταφέρετε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ενδεχομένως να χρειαστεί να αντικαταστήσετε το σύρμα με μια μαρίζ.
  • Έπειτα προσθέτετε τα μούρα και ανακατεύετε προσεκτικά για να μην σπάσουν.
  • Σε φόρμες cupcake τοποθετείτε χάρτινες βάσεις και γεμίσετε με το μείγμα. Εάν δεν έχετε χάρτινες βάσεις μπορείτε να λαδώσετε ελαφρώς τη φόρμα ψησίματος.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 20 λεπτά.

Το αλεύρι βρόμης στην ουσία είναι βρόμη αλεσμένη στο μπλέντερ, οπότε δε χρειάζεται να προμηθευτείτε το τυποποιημένο, αλλά να το κάνετε πολύ γρήγορα στην κουζίνα σας!

Διατροφική αξία για κάθε muffin

Θερμίδες: 120

Πρωτεΐνη: 3,3 γραμμάρια

Υδατάνθρακας: 23,7 γραμμάρια

Λιπαρά: 2,8 γραμμάρια

Φυτικές ίνες: 2,6 γραμμάρια

Καλή απόλαυση!

Σχετικά Άρθρα