Home ΣΥΝΤΑΓΕΣΑΛΜΥΡΑ Σπιτική πέστο

Κοινοποιήστε!

Η σάλτσα πέστο είναι ιταλικής προέλευσης και περιέχει ως βασικό συστατικό το φρέσκο βασιλικό. Έχει πλούσια γεύση φρεσκάδας, αλλά έχει και αυξημένα ποσοστά βιταμίνης Α και Κ που εμπλέκονται στην οπτική υγεία και την πηκτικότητα του αίματος αντίστοιχα.  Αυτή η πράσινη αρωματική σάλτσα είναι συνδεδεμένη άμεσα με τα ζυμαρικά, αλλά έχει θέση και πάνω σε μπρουσκέτες, στην ομελέτα, μέσα στη ζύμη του ψωμιού, στη βάση της πίτσας, σε σάντουιτς, αραιωμένη ως dressing σε σαλάτα και σε πολλές ακόμα παρασκευές.

Υλικά

  • 40γρ. φρέσκο βασιλικό
  • 15γρ. κουκουνάρι
  • 50γρ. παρμεζάνα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι σε ένα τηγανάκι για περίπου 1 λεπτό, με προσοχή μην καεί (προαιρετικά).
  2. Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργήσουν μια λεία σάλτσα.
  3. Απολαμβάνουμε με όποιο τρόπο μας αρέσει!

Θρεπτική αξία όλης της ποσότητας

Ενέργεια: 782 θερμίδες

Πρωτεΐνη: 19 γραμμάρια

Υδατάνθρακες: 5,3 γραμμάρια

Λίπος: 74 γραμμάρια

Συστήνεται να αποφεύγεται η κατανάλωση πέστο από άτομα που λαμβάνουν κουμαρινικά αντιπηκτικά, καθώς αλληλεπιδρά με τη φαρμακευτική αγωγή!

Σχετικά Άρθρα