Τα bagels έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας πολλών. Είναι πολύ νόστιμα, χορταστικά και μπορούμε να τα γεμίσουμε με πληθώρα επιλογών. Δοκιμάστε τα γεμισμένα με τυρί cottage και καπνιστό σολομό, αμυγδαλοβούτυρο και φράουλες ή αβοκάντο και αυγό.
Υλικά για 4 bagels
170 γραμμάρια αλεύρι βρόμης ή ολικής αλέσεως
300 γραμμάρια γιαούρτι με 2% λιπαρά
10 γραμμάρια baking powder
1 πρέζα αλάτι
Σουσάμι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά (με κουτάλι ή με το χέρι) μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. Διαχωρίζουμε σε 4 μπαλάκια, τα πλάθουμε σε σχήμα κυλίνδρου και ενώνουμε τις άκρες δημιουργώντας έναν κύκλο. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και στην συνέχεια με το πινελάκι τους βάζουμε λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Θρεπτική αξία ανά bagel
Ενέργεια: 215 θερμίδες
Υδατάνθρακες: 30 γραμμάρια
Πρωτεΐνη: 15 γραμμάρια
Λιπαρά: 4,4 γραμμάρια