Home ΣΥΝΤΑΓΕΣΑΛΜΥΡΑ Γρήγορη ζύμη πίτσας

Κοινοποιήστε!

Η πίτσα είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά, τόσο των μικρών μας φίλων όσο και των ενηλίκων. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές, όπως με αφράτη ή λεπτή ζύμη, με αλλαντικά, χορτοφαγική και άλλα. Ωστόσο, οι έτοιμες πίτσες τείνουν να έχουν αρκετές θερμίδες, λιπαρά και περιττό αλάτι. Οι ζύμες συνήθως έχουν υψηλή περιεκτικότητα αλατιού και ζάχαρης και χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Παρακάτω βρείτε μια πιο υγιεινή εκδοχή της ζύμης, υψηλότερης θρεπτικής αξίας αλλά εξίσου πεντανόστιμη!

Υλικά για 1 πίτσα 8 τεμαχίων

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά

180 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του

¼ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύετε καλά τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. Έπειτα αλευρώνετε ελαφρώς την επιφάνεια εργασίας σας και ανοίγετε τη ζύμη με έναν πλάστη. Σε αυτό το στάδιο θα επιλέξετε το πάχος που επιθυμείτε να έχει η ζύμη. Συστήνεται να την κάνετε λίγο πιο λεπτή από το επιθυμητό πάχος, καθώς θα φουσκώσει ελαφρώς κατά το ψήσιμο. Έπειτα, προσθέτετε σάλτσα ντομάτας, μυρωδικά και τα υλικά της αρεσκείας σας. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει το τυρί χρυσαφένιο χρώμα.

Tip!

Συνοδεύστε την πίτσα με σαλάτα για μεγαλύτερο κορεσμό ή πασπαλίστε λίγη ρόκα από πάνω!

Θρεπτική αξία ζύμης

Ενέργεια: 753 θερμίδες

Πρωτεΐνη: 43,6 γραμμάρια

Υδατάνθρακες: 110 γραμμάρια

Λιπαρά: 7,4 γραμμάρια

Σχετικά Άρθρα