Σε ποιον δεν αρέσει ένα βουνό τυροπιτάκια, ποσό μάλλον όταν είναι σε πιο “healthy” εκδοχή! Η συγκεκριμένη συνταγή δεν έχει φύλλο, κάνοντάς την πιο light, και είναι πλούσια σε πρωτεΐνη.
Υλικά για 23 τυροπιτάκια:
*500γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
*200γρ. φαρίνα ολικής άλεσης
*200γρ. τυρί φέτα με χαμηλά λιπαρά
*3 κ.σ. ελαιόλαδο
*Λίγο πιπέρι
*Λίγη ρίγανη⠀
Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
2. Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί.
3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200 βαθμούς.
4. Φτιάχνουμε την ζύμη στο σχήμα που επιθυμούμε και την τοποθετούμε στο ταψάκι.
5. Ψήνουμε για 30-45 λεπτά, να είναι λίγο μαλακά.
6. Απολαμβάνουμε!⠀
Θρεπτική αξία για ένα τυροπιτάκι
Θερμίδες: 65
Υδατάνθρακας: 6 γραμμάρια
Πρωτεΐνη: 4 γραμμάρια
Λίπος: 2,5 γραμμάρια
⠀Δεν χρησιμοποιήσαμε αλάτι διότι το τυρί είναι ήδη αλμυρό.
!Tip! Προτιμήστε τα γαλακτοκομικά με 2% λιπαρά, αντί για 0%, καθώς τα λιπαρά είναι απαραίτητα για την απορρόφηση της βιταμίνης D και του ασβεστίου.