Home ΣΥΝΤΑΓΕΣΑΛΜΥΡΑ Τυροπιτάκια light

Κοινοποιήστε!

Σε ποιον δεν αρέσει ένα βουνό τυροπιτάκια, ποσό μάλλον όταν είναι σε πιο “healthy” εκδοχή! Η συγκεκριμένη συνταγή δεν έχει φύλλο, κάνοντάς την πιο light, και είναι πλούσια σε πρωτεΐνη.

Υλικά για 23 τυροπιτάκια:

*500γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά

*200γρ. φαρίνα ολικής άλεσης

*200γρ. τυρί φέτα με χαμηλά λιπαρά

*3 κ.σ. ελαιόλαδο

*Λίγο πιπέρι

*Λίγη ρίγανη⠀

Εκτέλεση

1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.

2. Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί.

3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200 βαθμούς.

4. Φτιάχνουμε την ζύμη στο σχήμα που επιθυμούμε και την τοποθετούμε στο ταψάκι.

5. Ψήνουμε για 30-45 λεπτά, να είναι λίγο μαλακά.

6. Απολαμβάνουμε!⠀

Θρεπτική αξία για ένα τυροπιτάκι

Θερμίδες: 65

Υδατάνθρακας: 6 γραμμάρια

Πρωτεΐνη: 4 γραμμάρια

Λίπος: 2,5 γραμμάρια

✅Δεν χρησιμοποιήσαμε αλάτι διότι το τυρί είναι ήδη αλμυρό.

!Tip! Προτιμήστε τα γαλακτοκομικά με 2% λιπαρά, αντί για 0%, καθώς τα λιπαρά είναι απαραίτητα για την απορρόφηση της βιταμίνης D και του ασβεστίου.

Σχετικά Άρθρα