Home ΣΥΝΤΑΓΕΣΑΛΜΥΡΑ Κολοκυθόσουπα

Κοινοποιήστε!

Αυτή την εποχή οι σούπες έχουν την τιμητική τους, πόσο μάλλον η κολοκυθόσουπα που σερβίρεται πολύ συχνά τον μήνα του Δεκέμβρη! Η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει αφθονία λαχανικών που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και C. Συγκεκριμένα, ένα φλιτζάνι κολοκύθα περιλαμβάνει το 245% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Α και το 19% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C. Επίσης, η συνταγή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, παρέχοντας πολλά οφέλη στην υγεία.

Kατάλληλη για vegeterian

Υλικά για 6 μερίδες:

750γρ. Κίτρινη κολοκύθα

1 μικρή κόκκινη γλυκοπατάτα

2 καρότα

1 κρεμμύδι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

75ml κρέμα γάλακτος με 3% λιπαρά

Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, κάρυ, μοσχοκάρυδο

Κολοκυθόσπορους για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε καλά τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  2. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά.
  3. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και νερό μέχρι να σκεπαστούν όλα τα λαχανικά  και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Τα χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ και μόλις ομογενοποιηθεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε μέχρι να πήξει η σούπα.
  5. Απολαμβάνουμε προσθέτοντας κολοκυθόσπορους και λίγη κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι.

Διατροφική αξία ανά μερίδα:

Θερμίδες: 92

Πρωτεΐνη: 2,1 γραμμάρια

Υδατάνθρακες: 17,5 γραμμάρια

Λίπος: 2 γραμμάρια

Tip! Αντί για κρέμα γάλακτος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.

Σχετικά Άρθρα