Αυτή την εποχή οι σούπες έχουν την τιμητική τους, πόσο μάλλον η κολοκυθόσουπα που σερβίρεται πολύ συχνά τον μήνα του Δεκέμβρη! Η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει αφθονία λαχανικών που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και C. Συγκεκριμένα, ένα φλιτζάνι κολοκύθα περιλαμβάνει το 245% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Α και το 19% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C. Επίσης, η συνταγή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, παρέχοντας πολλά οφέλη στην υγεία.
Kατάλληλη για vegeterian
Υλικά για 6 μερίδες:
750γρ. Κίτρινη κολοκύθα
1 μικρή κόκκινη γλυκοπατάτα
2 καρότα
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
75ml κρέμα γάλακτος με 3% λιπαρά
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, κάρυ, μοσχοκάρυδο
Κολοκυθόσπορους για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε καλά τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και νερό μέχρι να σκεπαστούν όλα τα λαχανικά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ και μόλις ομογενοποιηθεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε μέχρι να πήξει η σούπα.
- Απολαμβάνουμε προσθέτοντας κολοκυθόσπορους και λίγη κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι.
Διατροφική αξία ανά μερίδα:
Θερμίδες: 92
Πρωτεΐνη: 2,1 γραμμάρια
Υδατάνθρακες: 17,5 γραμμάρια
Λίπος: 2 γραμμάρια
Tip! Αντί για κρέμα γάλακτος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.