Τις ημέρες που δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω, αλλά θέλω κάτι νόστιμο και χορταστικό φτιάχνω stir fry. Το stir fry είναι μια τεχνική όπου παραδοσιακά κρέας και λαχανικά μαγειρεύονται στο τηγάνι. Ωστόσο, το κρέας μπορεί να αντικατασταθεί από tofu, tempeh και άλλες χορτοφαγικές επιλογές. Είναι ένα πολύ γρήγορο πιάτο πλούσιο σε αρώματα και θρεπτικά συστατικά!
Υλικά για 2 μερίδες
2 στήθη κοτόπουλο
1 μεγάλο κολοκυθάκι
1 μεγάλο καρότο
1 κρεμμύδι λευκό
1 πιπεριά κέρατο πράσινη
4 μανιτάρια λευκά
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. σόγια με μειωμένο αλάτι
Αρκετό κάρυ, τζίντζερ σε σκόνη, πάπρικα γλυκιά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και τα κόβουμε. Εμένα μου αρέσει να τα κόβω σε διάφορα σχήματα (λωρίδες, τριγωνάκια, κυβάκια) για να έχουν διαφορετική υφή.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.
- Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα μέχρι να ψηθεί πλήρως το κοτόπουλο.
- Στην συνέχεια, βάζουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία.
- Μόλις τα λαχανικά αποκτήσουν την σύσταση που επιθυμείτε προσθέτουμε την σόγια.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η σάλτσα να πήξει.
- Έτοιμο για απόλαυση!
Tip! Συνοδεύστε το με ρύζι ή noodles και φρέσκια σαλάτα για να δημιουργήσετε ένα πλήρες γεύμα. Καλό είναι να μην χρησιμοποιήσετε αλάτι, διότι εμπεριέχεται αρκετό στην σόγια!
Θρεπτική αξία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 250
Πρωτεΐνη: 24,5 γραμμάρια
Υδατάνθρακες: 7 γραμμάρια
Λίπος: 14 γραμμάρια