Home ΣΥΝΤΑΓΕΣΑΛΜΥΡΑ Χούμους και σπιτικά chips

Κοινοποιήστε!

Το χούμους προέρχεται από την Μέση ανατολή και έχει ως βασικά του συστατικά τα ρεβίθια και το ταχίνι. Κάθε χώρα προσθέτει διαφορετικά συστατικά και δημιουργεί παραλλαγές, όπως χούμους με καπνιστή πιπεριά, με πέστο και άλλα. Λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, το χούμους είναι ένα αγαπημένο πιάτο πολλών. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο, ως άλειμμα ή ως dip.

Η συνταγή είναι κατάλληλη για vegan και για όσους νηστεύουν!

Υλικά

Για το χούμους (8 μερίδες)

  • 240 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 4-5 κ.σ. ταχίνι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • Νερό ανάλογα την σύσταση που επιθυμείτε

Για τα chips

  • Τορτίγιες ολικής αλέσεως
  • Γλυκιά πάπρικα σε σκόνη
  • Αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για το χούμους

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα σκόρδα με το λεμόνι μέχρι να πολτοποιηθούν τα σκόρδα. Έπειτα, προσθέτουμε τα ρεβίθια και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτουμε νερό σιγά σιγά μέχρι να αποκτήσει την σύσταση που επιθυμούμε (εμείς βάλαμε περίπου 4 κουταλιές της σούπας). Στην συνέχεια, αφαιρούμε το μίγμα και το τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά.

Για τα chips

Κόβουμε τις τορτίγιες σε τριγωνάκια και τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 μέχρι να γίνουν τραγανά.

Το χούμους είναι πεντανόστιμο και μέσα σε sandwich σε συνδυασμό με πλήθος λαχανικών!

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Ενέργεια: 153 θερμίδες

Πρωτεΐνη: 7 γραμμάρια

Υδατάνθρακες: 19 γραμμάρια

Λιπαρά: 5,7 γραμμάρια

Σχετικά Άρθρα